Användare från blev precis medlem, idag, Välkommen!

Stäng

Nedräkning till nästa elauktion:

Frågor om Elavtal

VANLIGASTE FRÅGORNA OCH SVAREN.

Nedan listar vi de vanligast förekommande frågorna och svaren. Det går bra att maila oss på kundservice@bastaelpriset.se om du har några övriga frågor.

ÅNGERRÄTTEN?
Som medlem hos Bästaelpriset är du aldrig bunden, utan kan när du vill ångra ditt medlemskap. Om du har deltagit i en elauktion som medlem, har du dessutom 14 dagar på dig att ångra elavtalet, från det datum ni fått avtalsbekräftelsen.

ÄR JAG GARANTERAD FÖR ATT FÅ DET BÄSTA PRISET?
Vi gör vårt yttersta för att du ska få det bästa elpriset. Marknaden förändras konstant, men vi förhandlar så att våra medlemmar får det fördelaktigaste avtalet.

  • featureKostnadsfritt

  • featureInget bindande

  • featureStor prisskillnad

  • featureAlltid lågt Elpris

Bli medlem och
sänk ditt elpris.

100% kostnadsfritt - ingen uppsägningstid
Stor prisskillnad - Full koll på elräkningarna

Medlemskapet är helt gratis och innebär att du ger BästaElpriset fullmakt att säga upp och ingå nya Elavtal.

Ditt Personnummer används endast för att inhämta adressuppgifter, så att du slipper fylla i allt manuellt.

KAN BÄSTAELPRISET AVBRYTA MITT BEFINTLIGA AVTAL?
Nej, dessvärre är du bunden till avtalstiden om du har en bindningstid med befintlig leverantör. Om vi skulle ha brutit ditt befintliga elavtal hade det resulterat i att ditt befintliga bolag hade fakturerat dig en brytningsavgift, vilket kan bli kostsamt. Av denna anledning väntar vi med att bryta ditt befintliga avtal. Vi går in och förhandlar åt dig i god tid innan ditt avtal löper ut. Det är av denna anledning viktigt att du anger korrekta uppgifter då du blir medlem.
 
VARFÖR KAN JAG INTE FÖRHANDLA LIKA BRA SJÄLV?
Att förhandla själv är väldigt positivt och kan göras inom väldigt många branscher. Fördelen med Bästaelpriset är att vi tillsammans som kollektiv får en mycket starkare förhandlingsposition gentemot elbolagen. Elbolagen får bättre lönsamhet vid större volymer, när vi tillsammans erbjuder elbolagen att köpa el tillsammans, innebär det också att dessa är villiga att erbjuda förmånligare priser, än om du hade förhandlat själv.
 
VAD GÖR JAG OM JAG INTE ÄR NÖJD MED ELBOLAGET SOM VUNNIT ELAUKTIONEN?
Om du inte är nöjd med valet av elbolag, så är det absolut ingen fara. Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det tillfället
då du får information om att elavtalet har ingåtts. Du kan vända dig direkt till elbolaget eller ta kontakt med oss, så hjälper vi dig.
 
ÄR ELAUKTIONER ETT VANLIGT FÖREKOMMANDE FENOMEN?
Absolut! Denna förhandlingstyp är väldigt vanlig runtom i Europa. Fenomenet finns mer eller mindre i alla länder runtom i Europa och tillsammans med våra branschkollegor har vi hjälpt fler än tre miljoner kunder att varje år pressa elpriserna.
 
MITT BEFINTLIGA ELBOLAG SÄGER ATT NI INTE JOBBAR MED ALLA SVERIGES ELBOLAG
Det är ett direkt felaktigt påstående. Samtliga Sveriges elbolag får möjligheten att delta i våra auktioner. Däremot finns det elbolag som aktivt bojkottar elauktionerna för att de istället vill att du som kund ska vända dig direkt till elbolaget. Detta är från elbolagens sida ett sätt att försöka stoppa elauktioner, för att på så sätt pressa upp sina marginaler. Genom att vara medlem hos Bästaelpriset, gör du det möjligt att tillsammans med oss övriga medlemmar sänka elpriset.
 
VI ÄR EN HEL BRF SOM VILL UPPHANDLA EL, HUR GÖR VI DET ENKLAST?
Kul! Desto fler medlemmar vi är, desto bättre pris får vi alla. Det enklaste sättet att ansöka om medlemskap till er BRF är att ta kontakt med vår kundservice, så hjälper vi er.

Bli medlem och sänk ditt elpris.

  • 100% kostnadsfritt
  • Ingen uppsägningstid
  • Stor prisskillnad
  • Full koll på elräkningarnaMedlemskapet är helt gratis och innebär att du ger BästaElpriset fullmakt att säga upp och ingå nya Elavtal.
Ditt Personnummer används endast för att inhämta adressuppgifter, så att du slipper fylla i allt manuellt.