Användare från blev precis medlem, idag, Välkommen!

Stäng

Nedräkning till nästa elauktion:

Billigaste Elpriset

Årlig omförhandling via auktion för det billigaste elpriset.

Varje månad erbjuder Bästaelpriset samtliga Sveriges elbolag att delta i en auktion där de får erbjuda våra medlemmar det absolut bästa och billigaste elpriset, för ett fast ettårs avtal. När elbolagen får slåss om våra medlemmar som kunder, innebär det även att elpriserna blir mycket lägre.

Billigt elpris utan fasta avgifter eller dolda kostnader

Vissa elbolag erbjuder kampanjpriser eller andra rabatterade priser. Antingen är de inställda på att ta hem vinsten genom dolda avgifter, eller så höjer de elpriset efter att du varit kund hos de ett tag. Med Bästaelpriset säkerställer vi att du får din el utan några dolda avgifter och att du får det bästa elpriset.


  • featureKostnadsfritt

  • featureInget bindande

  • featureStor prisskillnad

  • featureAlltid lågt Elpris

Bli medlem och
sänk ditt elpris.

100% kostnadsfritt - ingen uppsägningstid
Stor prisskillnad - Full koll på elräkningarna

Medlemskapet är helt gratis och innebär att du ger BästaElpriset fullmakt att säga upp och ingå nya Elavtal.

Ditt Personnummer används endast för att inhämta adressuppgifter, så att du slipper fylla i allt manuellt.

Vår elauktion fungerar som en omvänd auktion.
Här är det inte det högsta priset som vinner förtroendet att
ha dig som kund, utan tvärtom - Här gäller det att erbjuda våra medlemmar det lägsta priset för att ha möjlighet till att leverera el.
 
Elbolagen får i god tid innan ditt elavtal löper ut möjligheten till att delta i vår elauktion. Auktionen hålls digitalt
där buden inkommer. Vi bjuder in alla elbolagen i Sverige. Det är inte alltid alla elbolag som väljer att vara med, men vi har en bredd av elbolag för att erbjuda dig det bästa priset.
 
Varför inte göra förhandlingen själv?
Att förhandla själv är många vana vid. Det är ett effektivt sätt att få ner priset. Vår styrka är att vi utför förhandlingen tillsammans. Genom att samla flera tusen medlemmar i hela Sverige, får vi en fördel för elbolaget. Det är mer intressant för elbolaget att få in flera tusen kunder på en och samma gång istället för bara en kund. Av denna anledning finns det en större vilja till att ge dig som medlem lite bättre pris än vad du hade fått om du hade förhandlat själv.
 
Billigaste elpriset - Men inte i slutändan?
Ibland finns det elbolag som du själv kan hitta genom olika prisjämförelsesidor som erbjuder ett lägre kw pris per timme än vad elbolagen som deltar i våra auktioner erbjuder. Det viktiga att känna till i dessa fall är att kolla på slutraden. Elbolagen som sätter ett avsevärt lägre elpris än vad våra elbolag gör, erbjuder oftast ett lägre kWh men lägger på dolda avgifter och priser.
 
Har du t.ex. en lägenhet med månadsförbrukning på runt 300 kr och ett elbolag erbjuder dig lägre kWh som innebär att du i praktiken kommer ner till 250 kr per månad, kommer denna marginal att ätas upp av deras dolda avgifter. De dolda avgifterna kan vara abonnemangsavgift, faktureringsavgift, administrationsavgift och så vidare.
 
Givetvis är det inget fel på abonnemangsavgifter och liknande, det man som elkund däremot skall vara uppmärksam på är vad den totala månadskostnaden blir när man bakar in dessa övriga kostnader. På Bästaelpriset bevakar vi ständigt det totala elpriset, allt för att ge dig bäst elpris.
 
Olika perioder innebär olika elpriser
Elpriserna styrs som vi tidigare har berättat om tillgång och efterfrågan. Vårt jobb är att hitta det billigaste och bästa elpriset åt dig som kund. Med detta sagt innebär det att vi samlar in anbud varje månad som skall motsvara det för den tidpunkten lägsta elpriset. Det går med andra ord inte att jämföra det lägsta priset olika månader emellan då elpriset varierar varje minut, timme, dag och månad.

Bli medlem och sänk ditt elpris.

  • 100% kostnadsfritt
  • Ingen uppsägningstid
  • Stor prisskillnad
  • Full koll på elräkningarnaMedlemskapet är helt gratis och innebär att du ger BästaElpriset fullmakt att säga upp och ingå nya Elavtal.
Ditt Personnummer används endast för att inhämta adressuppgifter, så att du slipper fylla i allt manuellt.